Набори кухонного посуду , столові прибори
Для кожної домогосподарки має значення набір посуду для приготування їжі, оскільки від цього залежить смак приготовленої їжі. Недостатньо лише каструлі та сковорідки, у домашньому арсеналі мають бути різні пристосування. Нинішні комплекти не можуть не тішити різноманітністю. Але як вибрати дійсно якісну продукцію, яка послугує довго, і на що треба звернути увагу знає не кожен. Якісним вважається комплект, що зроблений за всіма нормами та певними стандартами, не шкодить здоров'ю, здатний витримати часте використання, доставляє комфорт і задоволення під час готування їжі.
Комплектація наборів посуду для приготування їжі
Можна виділити такі основні види:
Набір каструль
Набір сковорідок
Змішаний набір
Під час вибирання варто враховувати потреби, можливості та побажання сім'ї. Під час покупки повноцінних комплектів можна побачити низку переваг. Наприклад, лояльна ціна — придбання цілого набору обійдеться набагато дешевше, ніж усе окремо. Заощадить час — якщо шукати товари за одиницями, то піде набагато більше часу.
Комплекти виготовляються в одному дизайні та мають органічний вигляд, ніж товари по штучно. Потішити себе або близьких таким подарунком — прекрасне рішення на будь-яке свято. Зазвичай до асортименту входить 3-4 каструлі різного розміру, 1-2 сковорідки й один сотейник. За потреби можна розглянути інші пропонування, доповнені пароварками, салатницями, фритюрницями й іншим.
Матеріал виготовлення
Загалом використовують такі речовини, як алюміній, неіржавка й емальована сталь. Товари з неіржавкої сталі стають дедалі популярнішими в домашньому використанні. Каструлі та сковорідки з такого матеріалу якісні, які не реагують на мийні концентрати, прості у використанні та догляді, надійні та послугують не довгий час.
Не вбирають сторонніх запахів, не впливають на смак приготовленої їжі та не схильні до появи мікробів. Таке начиння надовго збереже свій первісний вигляд, не почне іржавіти та доповнить будь-який інтер'єр. Варто звернути увагу на вироби з багатошаровим дном, що допомагає рівномірно розподіляти тепло та завдяки цьому їжа не підгорає, сприяє швидкості приготування.
Що стосується алюмінієвої продукції, до числа позитивних сторін входить не дорога ціна, достатня теплопровідність, легкість. У швидкості приготування їжі нічим не програє виробам із неіржавкої сталі або емальованій продукції. У цих каструлях швидко закипає вода, варяться овочі, каші та готуються макарони.
Серед мінусів можна виділити недостатню сприйнятливість механічних виробів, що швидко псують поверхню, вірогідність пригорання продуктів харчування, під час чищення не можна використовувати металеві вироби, реакція з кислими продуктами. Саме з цієї причини розсольники, компоти та інше не готують у посуді з такого матеріалу. Під час готування дієтичних страв або дитячого харчування варто відмовитися від цього начиння.
Як відомо, корпуси каструль, чайників виготовлені з емальованої сталі. Емаль захищає металеві вироби від іржі, має нейтральне відношення до їжі. Важливо не допускати появи подряпин і тріщин, в іншому разі такі набори посуду для приготування їжі стають непридатними.
Такі вироби корисні для збереження вже готових страв або дають можливість приготувати будь-яку страву, не залежно від складності. Можуть похвалитися своїми кольорами, візерунками — квіточками. Не допускається миття металевими щітками.
Ручки бувають металевими та неметалевими, прикріпленими до посуду та знімними. Ручки з метала не реагують на високу температуру, що дає змогу використовувати в духовках без псування матеріалу. Можуть перегріватися, що вважається вагомим недоліком. Протилежний результат можна побачити, використовуючи бакелітові ручки, які не нагріваються й не ковзають.
Знімні доставляють комфорт у плані зберігання й експлуатації в духовий печі. Кріплення має бути міцним і надійним. Такі види варто вибирати ретельно, щоб не ковзало, було зручно тримати та добре приєднане до основи.